Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sollicitudin, tellus vitae condimentum egestas, libero dolor auctor tellus, eu consectetur neque.

Press enter to begin your search
 

Biografie

Biografie

Arjan Veen

Arjan Veen had al op jonge leeftijd een grote interesse in het orgel. Op 15-jarige leeftijd studeerde hij aan de Vooropleiding Klassieke Muziek aan het Rotterdams Conservatorium en vervolgde deze studie met de opleiding Bachelor of Music, waarbij hij hoofdvak orgel studeerde bij Aart Bergwerff. Naast deze opleiding behaalde hij ook zijn kerkmuziekdiploma (eerste graad).

Arjan vervolgde zijn opleiding aan de Master Academy van het Rotterdams Conservatorium en studeerde hoofdvak orgel bij Ben van Oosten. Deze studie sloot cum laude af met een Masterrecital in de Laurenskerk van Rotterdam. Behorend bij de opleiding deed hij een ‘Artistic Research’ op het gebied van improvisatie in de Frans-Romantische orgelschool. Arjan volgde onder meer masterclasses bij Jan Hage, Jürgen Essl, Peter Planyavsky en Leo van Doeselaar.

Hij won in 2012 en in 2014 de eerste prijs op het Govert van Wijn Orgelconcours te Maassluis. In 2016 en in 2018 behaalde hij prijzen op het Franz Schmidt Internationaler Orgelwettbewerb in Wenen (Oostenrijk).

Arjan is per 1 januari 2017 benoemd tot organist van de Maartenskerk te Doorn. Daarnaast is hij als Vesperorganist verbonden aan de Domkerk te Utrecht en treedt hij op als concerterend organist. Momenteel studeert hij Master Koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.

English biography
image001