Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sollicitudin, tellus vitae condimentum egestas, libero dolor auctor tellus, eu consectetur neque.

Press enter to begin your search
 

Biografie

Biografie

Arjan Veen

Arjan Veen (1992) had al op jonge leeftijd een grote interesse in het orgel. Op achtjarige leeftijd kreeg hij zijn eerste orgellessen en op 15-jarige leeftijd begon hij aan de Vooropleiding Klassieke Muziek aan het Rotterdams Conservatorium. Hij vervolgde deze studie met de opleiding Bachelor of Music, waarbij hij hoofdvak orgel studeerde bij Aart Bergwerff. Behorende bij deze opleiding studeerde hij ook kerkmuziek bij Arie Hoek en Hans van Gelder.

Arjan vervolgde zijn opleiding aan de Master Academy van het Rotterdams Conservatorium en studeerde orgel bij Ben van Oosten. Hij sloot deze studie in juni 2015 cum laude af. Behorend bij de Master opleiding deed hij een ‘Artistic Research’ naar het improvisatieonderwijs van de Frans-Romantische orgelschool. Naast de opleiding volgde Arjan onder meer masterclasses bij Jan Hage, Jürgen Essl en Peter Planyavsky.

Hij won in 2012 en in 2014 de eerste prijs op het Govert van Wijn Orgelconcours te Maassluis. In 2016 en in 2018 behaalde hij prijzen op het Franz Schmidt Internationaler Orgelwettbewerb in Wenen (Oostenrijk).

Arjan is per 1 januari 2017 benoemd tot organist van de Maartenskerk te Doorn. Daarnaast speelt hij Vespers in de Domkerk te Utrecht en is hij regelmatig te beluisteren als concerterend organist. Ook is hij als dirigent verbonden aan een (klassiek) gemengd koor en vormt hij als pianist en organist samen met sopraan Rineke de Wit het duo ‘Promenade Musicale’.

English biography
plf-20160617-5358-v3-kopie