Meteen naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Choral Evensong

20 april -16:00 - 17:00

Choral Evensong Grote Kerk Scherpenzeel op 20 april

Op zaterdag 20 april wordt om 16.00 uur in de Grote Kerk te Scherpenzeel een Choral Evensong gehouden. Aan dit grotendeels gezongen avondgebed naar Engels voorbeeld werken mee: ValleiCantorij onder leiding van Arjan Veen, Wilfred Folmer (organist), ds. J.A. Brussaard (voorganger) en Joke Pouw-Gunnink (lector). Op de liturgie staat muziek van onder anderen Tallis (If ye love me), Folmer (Preces and Responses), Bairstow (Psalm 104), Stanford (Evening Canticles in B flat) en Chilcott (Now the green blade riseth). De kerk is open vanaf 15.30 uur; toegang vrij; collecte na afloop.

Woord, gebed, verstilling en muziek raken elkaar in deze liturgie die in Engeland dagelijkse praktijk is voor de koren van kathedralen, universiteitskapellen en andere grote kerken. In Nederland is de Choral Evensong ondertussen ook erg geliefd.

Vaste onderdelen zijn onder meer de psalm van de dag, Preces and Responses, de Lofzangen van Maria en Simeon en een anthem. Ook de aanwezigen worden van harte uitgenodigd de hymns (in het Nederlands, maar met vaak bekende Engelse melodieën) mee te zingen. De dienst wordt omlijst met orgelmuziek.

 

Gegevens

Datum:
20 april
Tijd:
16:00 - 17:00